Son Satır Güncel Bilgiler

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Bankalar
  4. »
  5. ATM’de Kalan Kart Nasıl Geri Alınır?

ATM’de Kalan Kart Nasıl Geri Alınır?

Aydin Duran Aydin Duran -
190 0

Günlük bankacılık işlemlerinin gerçekleştirilmesinde ATM’de kalan kart sorunu yaşayan kişiler en çok kartın ATM’de kalması ile kartını nasıl alacaklarını araştırmaktadır. Bu aşamada kullanmış olduğunuz bankamatik önem kazanır. Zira başka banka ATM’si ise kartınızı almakta zorlanabilirsiniz.

ATM’ler, banka şubelerinin sunduğu fırsatların çoğuna sahip olan ve günlük kullanımda önemli bir yere sahip olan bankacılık hizmetidir. Bu sayede uğraştırıcı evrak prosedürleri ve uzun sıralar beklemenize gerek kalmayacak, basit birkaç işlem sayesinde ilgili adımları yerine getirebileceksiniz. ATM’ler kullanılırken pek sık görülmese de içerisinde kart kalması durumu yaşanabilir. Bu durum birçok nedenden kaynaklanmış olabilir. Örneğin kullandığınız ATM’nin iletişim hatlarından bir kopma veya kesilme meydana gelmiş olabilir.

Banka Kartı ATM içerisinde iken belirli bir süre işlem yapmamış olabilirsiniz. Kartınızda bloke gibi el konulabilecek bir durum olduğu takdirde de kartınız ATM içerisinde kalacaktır. İşlem yaptığınız ATM’nin bağlı olduğu elektrik sisteminde bir kesinti, internet bağlantısında bir problem veya benzer iletişim sıkıntıları olması halinde, ATM kapanabilir ve yine kartınız ATM içerisinde kalabilir.

Bu konuda bir diğer ihtimal de dolandırıcılık faaliyetlerine denk gelmiş olabileceğinizdir. Bankaların ATM’lerine kartınızı kopyalamak ve onu çalmak için ek bir parça yerleştirebilecek bu kişiler, parça üzerinde kartınızın sıkışmasına sebep olabilir. Bir diğer kart sıkışması veya kalmasının sebebi de kartınızın manyetiğinin bozuk olması veya PIN kodunuzu 3 daha hatalı girmeniz olabilir.

ATM’de kart sıkışması durumunda neler yapılmalıdır?

Kartınızın ATM’ye sıkışması ciddi bir durumdur. Bu yüzden ilk yapacağınız şey hemen banka ile iletişime geçmek ve bu sayede kartınızı gerekli görülen hallerde kapatmaktır. Bazı bankalar mobil uygulamalar ve internet bankacılığı üzerinden de bu işlemi kabul etseler de, en iyi yöntem müşteri temsilcisiyle birebir olarak yapacağınız telefon görüşmesi olacaktır. İlgili güvenlik adımlarını ve sorularını geçmeniz halinde kartınızı iptal ettirebileceksiniz. Böylece sakıncalı kişilerin eline kartınızın geçmesini engellemiş olacaksınız.

ATM’de Kalan Kart Nasıl Geri Alınır
ATM’de Kalan Kart Nasıl Geri Alınır

ATM’de kalan kart nasıl açılır?

ATM’de kalan kart için önemli olan aşama, hemen bu durumun ilgili bankaya bildirilmesi ve kartın iptal ettirilmesi durumudur. Öncelikle yerine getirilmesi gereken güvenlik prosedürleridir. Bu sayede hesabınız veya harcamalarınızla ilgili bir güvenlik açığı oluşmayacaktır. Bu adımlardan sonra ATM’de kalan banka kartınızı açtırmak, sizin bireysel başvurunuz sayesinde olacaktır. Şubelerden, müşteri hizmetleri servisinden veya elektronik platformlardan yapacağınız başvurular sayesinde 10 iş gün içerisinde kartınız tekrar açılacak ve istediğiniz adrese gönderilecektir.

Kartların ATM’de Kalma Nedenleri?

  • Kartların bankamatikte kalmasına en büyük etken dijital programlamada bir hatayla karşılaşılması. Bu çok normal bir durum. Çünkü sistemin çalışmasın engelleyecek durumlar ortaya çıkabilir. İnternetin kesilmesi, elektrik kesilmesi gibi nedenlerden dolayı ATM devre dışı kalır. Bu durumda kartınızda ATM’de kalmaktadır.
  • İşlem yapılması esnasında size verilen süreler dışında fazladan işlem yapmamak güvenlik açısından karta el konulması ve şifre ile açılan işlemlerin kapatılması anlamına gelmektedir. Bu nedenle işleme başladığınızda vakit geçirmeden yapmanız gereken işlemi süresince yerine getirmeye çalışın.
  • Kart şifrenizin hatalı girilmesi durumunda ATM kartı iade etmez. Şifre girişi için size verilen deneme adeti 3 tür. 3 kez şifrenizi hatalı girerseniz kartınızı unutun. İki kez şifre hatalı girişi yaparsanız iptal edin ve kartınızı geri alın.
  • İptal edilen kredi ve banka kartlarının ATM’lere takılması ile bankamatik kartı alı koyacaktır ve size geri vermeyecektir.
  • Kartınıza bloke konulması halinde kart yine ATM’de kalır.
  • Banka kartını ATM okuyamaması halinde, çip hatası gibi nedenlerden dolayı bankamatikte kalabilir.
  • Kırılan, eskiyen, bükülme gibi nedenlere maruz kalan banka kartları da ATM’de kalabiliyor.

Bankamatikler ve banka işlemlerinde karşılaşılacak sorunlar için en önemli adım bankanın müşteri hizmetleri ile iletişime geçmek olur. Buradan yapacağınız her türlü başvuru ile muhtemel karşılaşacağınız mağduriyetlerin önüne geçebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güncel Bilgiler Turan AY - 2006 - 2024 – Her hakkı saklıdır. İzinsiz kopyalanamaz. Yazılar kişisel tavsiyelerden ibarettir ve yazarlar sorumlu tutulamaz. Yatırım bilgileri yatırım tavsiyesi değildir. İlan ve iletişim için turanay@turanay.com.tr adresine yazabilirsiniz. 1 Saatte Para Kazanma