Son Satır Güncel Bilgiler

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Finansal Sorunlar
  4. »
  5. Emekliyim. Bana İcra Geldi Eşime de Gelir mi?

Emekliyim. Bana İcra Geldi Eşime de Gelir mi?

Aydin Duran Aydin Duran -
143 0

Çoğu zaman borçlarımızı ödemek için yeni borçlara gireriz veya bir varlık, eşya satın almak için kredi çeker borca gireriz. Peki bu borçları ödemezsek ne olur? Ödemediğimiz borcumuzun üstüne faiz eklendiği zaman ödememiz iyice zorlaşmaktadır. Ödenmeyen borcumuz yüzümüzden üzerimize icra gelebilir. Bu durumda çoğu insan şu sorunun cevabını aramaktadır; emekliyim, bana icra geldi eşime de gelir mi? Bu yazımızda sizlere emekliyim, bana icra geldi eşime de gelir mi? Sorusunun cevabını vereceğiz.

Emekli Maaşı Alıyorum. Emekli Maaşıma Haciz Konulabilir mi?

Yargıtay kararına göre emekli maaşına haciz konulamaz. Fakat dikkat etmeniz gereken önemli bir konu şudur; Bankanızdan kredi çekerken size imzalatılan sözleşmede böyle bir madde konulmuşsa ve siz bu sözleşmeyi imzaladıysanız borcunuzu ödemediğiniz zaman emekli maaşınıza haciz konulabilir.

Maaşımın Hepsine mi Haciz Konulacak?

Hayır, maaşınızın hepsine haciz konulamaz. 4587 sayılı kanuna göre borcunuzun miktarına bakılmaksızın net maaşınızın en fazla dörtte biri haciz edilebilir.

Okunmalı : Emekliye Faizsiz Kredi

Emekliyim. Bana İcra Geldi Eşime de Gelir mi?

En çok merak edilen konulardan biri olan bu soruyu sizler için cevaplayacağız. Evlilik sürecinde satın alınan varlık kimin üstüneyse o kişiye aittir. Yani örnek vererek açıklayacak olursak evliliğiniz sürecinde bir ev satın aldınız ve bu evi eşinizin üzerine aldınız. Bu ev eşinizin olduğu için sizin borcunuz yüzünden eşinizin evine haciz gelmez, icra konulamaz.

 

Kredi Kartı Borcumu Ödemezsem Ne Olur?

Kredi kartından harcama yaparken çok fazla dikkatli olmamız gerekmektedir. Çünkü o an para harcamıyor gibi hissettiğimiz için kredi kartı borcumuz geldiğinde zor durumda kalabilir. Gelen borç ödeyemeyeceğimiz miktarlara ulaşmışsa ne olur?

Okunmalı İşten Çıkarıldım Para Yardımı Yapılır mı?

Kredi kartı borcumuzun son ödeme tarihinin üstünden 54 gün geçmiş ve minimum tutar dahil herhangi bir tutar ödemediysek bankamız bizi uyarır. Bankamız 54. günde bize ihtar çeker.  Borcumuzu buna rağmen ödemezsek 90 gün sonunda idari takip işlemleri başlar. Bankamız bizimle iletişime geçerek 90 günlük borcumuzu faizi ile birlikte ödememizi ister. Buna ek olarak gönderilen ihtar ücretini de ödememiz istenir. Bu borcu ödemek için bankamız bize 7 gün süre verir. Borcumuzu bu süre içinde ödersek yasal takibe girmezsiniz. Borcun tamamını ödeyemeyecek durumdaysanız bankanızdan yapılandırma talep edebilirsiniz.

90 Gün Geçti ve Borcunuzu Ödemediyseniz Ne Olur?

Banka bu sefer avukatlar ile görüşür ve merkez bankasının kara listesine girebilir, icralık olabilirsiniz. Yani kredi siciliniz bozulabilir. Kredi siciliniz bozulursa 5 yıl kredi alamayabilirsiniz. Ayrıca banka hesaplarınız bloke olabilir, maaşınızın bir kısmına el konulabilir, icra takibiniz başlatılabilir.

Kredi / Kredi Kartı Borcumu Ödeyemiyorum. Ne yapabilirim?

Kredi / Kredi kartı borcunuzu ödeyemezseniz bir an önce bankanız ile iletişime geçmelisiniz. Ardından borcunuzu ödeyemediğinizi belirtip yapılandırma talep etmelisiniz.

İlgili Yazılar

Güncel Bilgiler Turan AY - 2006 - 2024 – Her hakkı saklıdır. İzinsiz kopyalanamaz. Yazılar kişisel tavsiyelerden ibarettir ve yazarlar sorumlu tutulamaz. Yatırım bilgileri yatırım tavsiyesi değildir. İlan ve iletişim için turanay@turanay.com.tr adresine yazabilirsiniz. 1 Saatte Para Kazanma