Son Satır Güncel Bilgiler

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ordan Burdan
  4. »
  5. SGK İdari Para Cezası Sorgulama Ve Ödeme İşlemi Nasıl Yapılır? 

SGK İdari Para Cezası Sorgulama Ve Ödeme İşlemi Nasıl Yapılır? 

Aydin Duran Aydin Duran -
106 0

İşverenlerin en çok uğraştıkları konuların başında SGK idari para cezası ödeme işlemleri geliyor. İdari para cezasını ödeyebilmek amacıyla SGK aracılığı ile tebliğ ile alakalı çeşitli gerekliliklerini yerine getirilmesi gerekiyor. İşveren olarak Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığı ile işverene uygulanan idari para cezasını ödemeye karar verdikten sonra SGK idari para cezası nasıl ödenir, SGK cezaları nereye ödenir? Gibi sorular özellikle ve işverenler tarafından sıklıkla sorulan soruların başında geliyor.

SGK İdari Para Cezası Nedir?

Öncelikli olarak SGK idari para cezasını ne demek olduğunu açıklamakta fayda olacaktır. İdari para cezası, 4A ise yani eski adı ile bağlamında faaliyet gösteren sigortalı çalışanları sınavları. Yani kısaca 4A, idari para cezası borcu sigortalı bir şekilde çalıştırılan vatandaşların sosyal güvenlik kurumuna bildirim işlemlerinin kanuna aykırı bir şekilde yapılması neticesinde uygulanan idari para cezası olarak biliniyor.

Okunmalı : Banka Kredilerinde SGK Verilerinin Önemi

SGK Ceza Ödemeleri Nereye Yapılır?

Ödemeler SGK ile anlaşmalı olan bütün banka ve PTT şubelerinden ya da ATM’lerden, SGK kart ile prim ödeme sisteminden veya mobil internet bankacılığından yapılabilir.

Okunmalı : Medical Park Hastanesi Muayene Ücretleri
SGK İdari Para Cezası Ödemesi Nasıl Yapılır?

  • SGK aracılığı ile Tebliğ tarihi sistemi işledikten hemen sonra artık idari para cezasının ödenmesi yapılabiliyor.
  • SGK idari para cezası ödemesi bankalarda, mobil internet bankacılığı sistemi üzerinden de kredi kartı ile SGK prim ödeme sisteminde gerçekleştirilebilir.
SGK İdari Para Cezası Sorgulama
SGK İdari Para Cezası Sorgulama
  • İşveren olarak SGK ceza ödemeleri bir yapılması Sosyal Güvenlik Kurumu’nda tescilli olan dosyanın 26 haneli numarası ile yapılması gerekir. İşveren, prim borçları ile idari para cezası borçları T.C. numarası veya vergi numarası üzerinden ödenmez
  • 26 haneli SSK sicil no öğrenmek amacıyla e- bildirge uygulamasına erişim sağlanabilir veya SGK aracılığı ile bu bilgilerin öğrenilmesi mümkündür.

SGK İdari Para Cezalarının Kredi Kartı İle Ödeme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Okunmalı : Tüp Bebek Tedavisinde SGK Desteği
Kredi kartı ile SGK idari para cezalarının ödenmesi amacıyla öncelikli olarak e-devlet şifresi ile SGK kart ile idari para cezasının ödenmesi sistemine giriş yapılması gerekir,

  • Sisteme erişim sağlandıktan hemen sonra sorgu çeşidi; 4A işveren tahsilatları ile sorgu tipi; işveren idari para cezası tahsilatı penceresinden kolay bir şekilde ödeme yapılabilir,
  • Kredi kartı ile SGK idari para cezası ödemesi yapılacak olan iş bölümü ile e-devlet şifresi girişi yapıldıktan sonra kişinin aynı olması gerekir. Başkasına ait olan e-devlet şifresi ile başkasına ait olan işveren idari para cezası borcu kesinlikle ödenmemektedir.
  • Geriye dönük olarak verilmiş olan işten ayrılış bildirgeleri açısından uygulanacak idari para cezası tutanakları açısından geriye dönük çıkış cezası sayfası ziyaret edilebilir.

İlgili Yazılar

Güncel Bilgiler Turan AY - 2006 - 2024 – Her hakkı saklıdır. İzinsiz kopyalanamaz. Yazılar kişisel tavsiyelerden ibarettir ve yazarlar sorumlu tutulamaz. Yatırım bilgileri yatırım tavsiyesi değildir. İlan ve iletişim için turanay@turanay.com.tr adresine yazabilirsiniz. 1 Saatte Para Kazanma