Son Satır Güncel Bilgiler

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Bankalar
  4. »
  5. Taşıt Kredisi Faizleri Ne Olur 2021

Taşıt Kredisi Faizleri Ne Olur 2021

Aydin Duran Aydin Duran -
142 0

Bankaların ürünlerinden birisi olan taşıt kredileri konut ve ihtiyaç kredileri faiz oranlarının ortasında kalan bir hizmet. Bu ürünün en önemli özelliği konut kredisinde olduğu gibi alınan aracın üzerine ipotek konularak verilmesi. Bu nedenle alınabilirliği biraz daha yüksek krediler arasında bulunuyor. Bankaların verdiği taşıt kredileri neticesinde kredi geri ödemeleri gerçekleştirilmesi zamanlarda olabiliyor. Bu durumlarda bankalar kendi üzerlerine ipotekli olan araçları kendi bünyelerinde satışa çıkararak kredi alacağını tahsis etme yoluna gidiyor. Bu nedenle hazırlamış olduğumuz  Bankalardan 2. El araç satışları, nasıl alınır başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

2020 Yılında Taşıt Kredileri Ne Olur

Konu başlığımıza dönersek 2020 yılında taşıt kredisi faizleri ne olur? Küresel ekonomide ve ülke ekonomisinde meydana gelecek olayların hepsi taşıt kredilerine de nüfus edecektir. Muhtemel beklentiler karşısında faizler artabilir yada hiç beklenmedik bir olay neticesinde ciddi artışlara gebe kalabilmektedir. Fakat otomotiv sektörünün geleceğini etkileyecek olan faiz artırımları beraberinde mutlaka yeni kampanyalar getirecektir kanaati mevcut. Otomotiv sektörü bu daralmadan kurtulabilmek için kendi bünyesinde yapacağı indirimler sayesinde aşmaya çalışacaklardır.

ÖTV İndirimi Faizlere Etki Edecek mi?

Nitekim son dönemde yapılan ekonomik daralmadan kurtulma yolları arasında ÖTV indirimi de bulunuyor. Yeni yıla girmemize az bir zaman kala KDV indirimi ile birlikte sıfır araç alımlarında meydana getirilen ÖTV indirimi taşıt sahibi olmak isteyenlere büyük indirimleri beraberinde getirdi. Bu nedenle araç satışl arında artış söz konusu. Fakat ne kadar bir etki edeceğini zamanla göreceğiz. Bu gibi indirimlerin 2019 yılında da yapılması muhtemel. Vatandaş af konusuna ve indirimlere alışkın hale geldi diyebiliriz.

Güncel Taşıt Kredisi Faizleri

Taşıt kredisi faizleri genel olarak 18 ile 48 ay arasında alınıyor. Nedeni ise otomotiv firmalarının peşin fiyatın 18 aya kadar sıfır faiz uygulamaları. Bu nedenle bankalardan da daha uzun vadelerde taşıt kredisi tahsisi yapıyor. Günümüzde güncel taşıt kredisi faizleri şu şekilde:

  • Ziraat Bankası % 2,32
  • İş Bankası 2,34
  • ICBC % 2,50
  • Vakıfbank % 2,56
  • Yapı Kredi Bankası % 2,60
  • Halkbank % 2,64
  • Alternatifbank % 2,79
  • İng Bank % 2,89

Güncel Taşıt Kredisi Faiz oranlarının yüksek olması nedeniyle her ne kadar ÖTV indirimi uygulanıyor olsa da vatandaşlar önünü göremediklerinden şikayetçi ve borca girmekten kaçınıyorlar. Bu nedenle ödedikleri faiz miktarı da oldukça fazla. Tüketici kredileri ile eş bir oranlar üzerinden verilen bu bankacılık ürününün 2020 yılında taşıt kredisi faizlerinde nasıl bir tavır takınacağı herkesin merak ettiği hususlardan.

İhtiyacına binaen araç almak zorunda olan kişiler mutlaka bu ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Fakat zaman içerisinde alınmış olan kredilerin yapılandırılması da söz konusu. Muhtemel düşecek faizler eşliğinde almış olduğunuz taşıt kredinizi yapılandırma yoluna giderek daha düşük oranlara çekebilirsiniz. Elbette bunun için 2020 taşıt kredisi faizleri düşmesi gerekir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güncel Bilgiler Turan AY - 2006 - 2024 – Her hakkı saklıdır. İzinsiz kopyalanamaz. Yazılar kişisel tavsiyelerden ibarettir ve yazarlar sorumlu tutulamaz. Yatırım bilgileri yatırım tavsiyesi değildir. İlan ve iletişim için turanay@turanay.com.tr adresine yazabilirsiniz. 1 Saatte Para Kazanma