Son Satır Güncel Bilgiler

  1. Anasayfa
  2. »
  3. icralık Araçlar
  4. »
  5. Hacizli Aracı Yakalama Süresi Ne Kadar?

Hacizli Aracı Yakalama Süresi Ne Kadar?

Aydin Duran Aydin Duran -
237 0
hacizli araç yakalama süresi

Hacizli Aracı Yakalama başvurusu sonrası borçlu olan kişiler aracının ne zaman alınacağını, bu anlamda atılan adımları ve ne gibi hususlarla karşılaşacağını araştırıyor.

Ödenmemiş borçlar sebebi ile haciz işlemlerinin başlatılması ile muhatap olunan kişi alıcı ve satıcı değil alıcı ve avukat olarak değişir. Muhataplar değiştiğinde artık resmi evraklar ile hareket edilir. Avukat resmi sürece hakim olduğundan ötürü alıcı ve borçlu kişinin de haklarını gözetir. Alıcının ve vekili olduğu satıcı alacaklı kişinin haklarını gözeterek yürüttüğü bu süreci aracı geri almak için kullanabilir.

Hacizli Aracı Yakalama Kararı

Öncelikli olarak araç alıcısı olan borçlu kişinin borcunu nakit yol ile ödemesi üzerine çalışma gerçekleştirilir. Fakat bir türlü ödeme alınamıyorsa ödeme sözünün bozulması ya da hiç ödeme sözü verilmemesi geçerli bir neden olarak gösterilir ve hacizli olan araç için yakalama kararı çıkartılması yoluna gidilir. Hacizli aracı  yakalama kararı Yargıtay tarafından kabullenir ve konu Emniyet güçlerine aksettirilir.

Araç Ne Zaman Yakalanır?

Hacizli olan aracın yakalanması, bağlanması ve yeniden sahibine satışının verilmesi için Emniyet güçleri tarafından alarm başlatılır. Araç herhangi bir trafik kontrolü sırasında yakalandığında bağlanabilir. Aracın yakalama kararı çıkması için borçlu kişinin 1 sene boyunca hiçbir şekilde ödeme yapmaması ve muhatap olarak bulunamaması yeterlidir. Bu sürenin sonunda artık resmi olarak siz de onu muhatap olmaktan çıkartır ve aracına el koyarsınız. Eğer araç trafik kontrolüne girmiyor ise yine insiyatif Emniyet birimlerinde olur. Borçlu kişinin ev adresi, iş adresi gibi çeşitli yerlerde araç araması yapılır.

Okunmalı Hacizli Araç Trafikte Bağlanır mı

Hacizli Aracı Yakalama Ne Kadar Sürer?

Hacizli aracı yakalama için aracın durumu bilinmelidir. Belki araç hurdaya çıkartıldı ve borçlu kişinin etrafında böyle bir cisme rastlanmayacak. Bu yüzden yakalanması süreci için bir şey söylemek zordur. Fakat aracın yakalanması için çıkartılacak olan resmi karar ödeme aksatılması durumlarında ortalama 1 sene içinde araca el konulması şekliyle çıkartılmaktadır. Yakalanması, bağlanması ve devrinin yapılması için gerekli süre 1 senedir. Ardından yakalanıp yakalanmayacağı, bağlanıp bağlanmayacağı tamamen aracın sahibi tarafından aracın hangi şekliyle kullanıldığına göre değişmektedir. Bu yüzden ikinci aşama için süre bildirmek yanlış olur.

hacizli aracı yakalama

Eski model bir araçtan bahsediliyorsa bu aracın hurdaya ayrılmış olma ihtimali yüksek olur. Ya da kaza yapan bir araç ise hurdaya ayrılmak zorunda bırakılmış da olabilir.

Taşıt Kredisi İle Alınan Araçlarda Yakalama Süresi

Özellikle taşıt kredileri ile araç alımı yoluna gidilmesine rağmen evdeki hesabın tutmaması nedeniyle kişiler araçların taksitlerini ödeyemez haline geliyor. Bu aşamada bankalarda bu araçları alarak satışa konu ediyor ve taşıt kredisinin karşılığını almak istiyor. Burada bankaların araçlarda ipotek koyması söz konusu. Fakat burada tüketiciler bu araçları bankaya vermemek, kullanmak için farklı yollar denemek istiyor. Bu nedenle sorulan soruların başında da hacizli aracı yakalama süresi var mı ne kadar gibi hususlar geliyor.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güncel Bilgiler Turan AY - 2006 - 2024 – Her hakkı saklıdır. İzinsiz kopyalanamaz. Yazılar kişisel tavsiyelerden ibarettir ve yazarlar sorumlu tutulamaz. Yatırım bilgileri yatırım tavsiyesi değildir. İlan ve iletişim için turanay@turanay.com.tr adresine yazabilirsiniz. 1 Saatte Para Kazanma